Shqetësuese: Studimi shpërfaq se ‘vaping’ është porta e re drejt drogës

Vaping vepron si një drogë hyrëse në abuzimin e substancave më të rrezikshme, ka pohuar një studim.

Studiuesit zbuluan se përdorimi i cigareve elektronike në mesin e adoleshentëve ishte ‘i lidhur fort’ me pirjen e tepërt të alkoolit dhe përdorimin e marihuanës.

Krahasuar me njerëzit që nuk pinin fare duhan, sipas Daily Mail, adoleshentët që ‘avullonin’ kishin deri në 20 herë më shumë gjasa të përdornin kanabis.

Shkencëtarët, nga Shkolla e Shëndetit Publik Mailman të Universitetit të Kolumbisë, thanë se “madhësia e efektit është shqetësuese duke pasur parasysh dëmet që këto substanca paraqesin për adoleshentët”, transmeton klankosova.tv.

Ata nuk spekuluan për arsyet pse, por mund të ndodhë që avulluesit ishin më të prirur të provonin substanca të tjera për shkak të presionit të kolegëve dhe prirjes ndaj sjelljes ndaj rrezikut.