Fjalët prekëse të miturit të riatdhesuar nga Siria: Do të shihem nesër me dajën

Do të shihemi nesër kur të bashkohemi me të.”


Kjo është ajo që tha Endrit Dumani në takimin e zhvilluar me kryeministrin Rama pas riatdhesimit nga Siria.

Gjysmëhëna e Kuqe siriane riatdhesojë 4 fëmijët shqiptarë nga kampi famëkeq i Al Hawl.

Endrit Dumani është nipi i Xhetan Ndregjoni, i cili pak kohë më parë protestoi para kryeministrisë lidhur me nipërit e tij të bllokuar në Siri.

Xhetan Ndregjoni, daja i Evës dhe Endrit Dumanit, me anë të një postimi në rrjete sociale kërkonte që populli të ngrihej për të kërkuar riatdhesimin e fëmijëve.

Familjarët dhe qytetarët mbërritën para kryeministrisë me pankarta të ndryshme në duar, një prej të cilave shkruante: “Të harruar në Siri, ktheni fëmijët në shtëpi.”

Xhetan Ndregjoni: Këto nëna deputete, ministre, zyrtare a janë të shqetësuara për 16 mijë fëmijët në kampin Al-Hol që nuk dihet si gdhihen e ngrysen. A i vret pak ndërgjegjja. A kanë ndërgjegje këta njerëz që sot çojnë fëmijët e tyre në shkollë dhe 61 fëmijë janë në burgun Al Hol dhe nuk dihet ku do i çojnë. ne kërkojmë zgjidhje institucionale ose një përgjigje. Do i marrë shteti këta fëmijë apo do i braktisë përfundimisht.