Shtyhet seanca për shqyrtimin e dosjes së-ish kryeprokurorit, Adritatik Llala

Shtyhet për në muajin nëntor seanca e radhës për shqyrtimin e dosjes së ish-Prokurorit të Përgjithshëm, Adriatik Llalla.


Gjykata Kundër Korrupsionit dhe Krimit të Organizuar pranoi kërkesën e avokatit të tij për disa hetime shtesë.

Ndërkohë, GJKKO i kërkoi Prokurorisë verifikime shtesë lidhur me këtë dosje.

sh-kryeprokurori Llalla nuk iu nënshtrua vetingut.

Më 11 qershor 2018, Komisioni i Posaçëm i Apelimit la në fuqi vendimin e Komisionit të Pavarur të Kualifikimit për ndërprerjen e vettingut për ish-kryeprokurorin por saktësoi në vendim edhe pjesën e përjashtimit të ish-kryeprokurorit nga e drejta për të qenë për 15 vite pjesë e organeve te sistemit të drejtësisë.

Po në vitin 2018, Adriatik Llallës iu ndalua të udhëtojë drejt SHBA-së pas dyshimeve për përfshirje në korrupsion.

Lalla është nën hetim për shpërdorim detyre”, “deklarim të rremë të pasurisë” dhe “pastrim të produkteve të veprës penale” .