Publikohet ranglista më e re e Kombëtareve më të vlefshme në botë, Kosova më lart se Shqipëria

Në ranglistën e fundit të publikuar nga FIFA, Kosova pati ngritje për 5 pozicione duke u renditur e 114-ta në rangimin e përgjithshëm.


Megjithatë, nëse marrim parasysh vlerën e kombëtareve në treg, Kosova gjendet shumë lartë, dhe ndoshta, ky është realiteti se si duhet të renditen “Dardanët”.

Në ranglistën e FIFA-s, si më e mira është Belgjika, mirëpo bazuar në vlerën e tregut, Brazili dhe Anglia janë të vetmet me mbi 1 miliard euro që i prijnë listës.

Indeksonline ua sjell listën e 50 kombëtareve më të vlefshme në botë, në mesin e tyre edhe Kosova:

1. Brazil – 1.150.000.000 euro

2. Anglia – 1.117.000.000 euro

3. Franca – 965.000.000 euro

4. Spanja – 923.500.000 euro

5. Italia – 822.500.000 euro

6. Gjermania – 802.500.000 euro

7. Portugalia – 757.250.000 euro

8. Belgjika – 753.900.000 euro

9. Holanda – 708.500.000 euro

10. Argjentina – 465.700.000 euro

11. Senegali – 417.550.000 euro

12. Danimarka – 360.100.000 euro

13. Kroacia – 330.850.000 euro

14. Uruguay – 330.000.000 euro

15. Polonia – 318.750.000 euro

16. Serbia – 317.500.000 euro

17. Zvicra – 294.000.000 euro

18. Kolumbia – 265.300.000 euro

19. Austria – 243.900.000 euro

20. Bregu I Fildishtë – 229.080.000 euro

21. Nigeria – 224.300.000 euro

22. Algjeria – 192.150.000 euro

23. Skocia – 191.900.000 euro

24. Turqia – 179.150.000 euro

25. Sllovakia – 176.300.000 euro

26. Rusia – 174.150.000 euro

27. Ukraina – 170.700.000 euro

28. Kameruni – 164.300.000 euro

29. Sllovenia – 159.750.000 euro

30. Bosnja dhe Hercegovina – 151.900.000 euro

31. Meksika – 150.950.000 euro

32. Uellsi – 147.250.000 euro

33. Korea e Jugut – 135.500.000 euro

34. SHBA – 134.350.000 euro

35. Norvegjia – 130.700.000 euro

36. Suedia – 128.850.000 euro

37. Çekia – 126.850.000 euro

38. Gana – 123.100.000 euro

39. Maroko – 122.200.000 euro

40. Paraguay – 114.980.000 euro

41. Guinea – 109.600.000 euro

42. Japonia – 97.750.000 euro

43. Irlanda – 97.150.000 euro

44. Gabon – 94.500.000 euro

45. Rumania – 93.800.000 euro

46. Islanda – 87.680.000 euro

47. Kili – 80.850.000 euro

48. Greqia – 74.650.000 euro

49. Kosova – 74.025.000 euro

50. Hungaria – 72.050.000 euro

51. Shqipëria – 67.880.000 euro

Nga gjithsej 209 kombëtare në FIFA, Kosova renditet e 49-ta bazuar në vlerën e tregut, ndërsa bazuar në performanca, “Dardanët” janë më të mirë se disa kombëtare që janë më lartë të ranguara.