A e keni ditur se të hënën shtojmë më shumë peshë?

Gjatë ditëve të punës fizikisht jemi më aktivë se gjatë vikendit – qoftë të stërvitim apo jo, të shtunën dhe të dielën jemi më të qetë, andaj më ngadalë shpenzojmë kaloritë e marra.


Prandaj peshorja tregon numër më të madh kilogramësh – të hënën.

Tingëllon e pazakontë, mirëpo kohë më parë një hulumtim amerikan ka konstatuar që është e saktë – të hënën kemi peshë më të madhe trupore.

Gjatë një viti pjesëmarrësit në hulumtim, 80 meshkuj dhe femra, janë peshuar çdo mëngjes, para kafjalli, ndërkaq shkencëtarët kanë ndjekur trendin e ngritjes dhe rënies së peshës gjatë një jave.

Në fund, kanë arritur deri te përfundimi që pjesëmarrësit në hulumtim të hënën kanë pasur peshën më të lartë, derisa 74 për qind e tyre të premten kanë pasur peshë më të ulët.

Shkaku fshihet në atë që në ditët e punës fizikisht jemi më aktivë se gjatë vikendit – qoftë që ushtrojmë apo jo, të shtunën dhe të dielën jemi më të qetë, prandaj më ngadalë i shpenzojmë kaloritë e marra.

Kur kësaj i shtohet që gjatë ditëve të punës, kryesisht, më shumë i kushtojmë kujdes çfarë hamë sesa gjatë vikendit, numri më i lartë në peshoren e matjes është tërësisht i papritur.

Prandaj, mos u pikëlloni kur të hënën peshoheni në peshore, por filloni të peshohuni ndonjë ditë tjetër. /telegrafi/.