Lajm i mirë për ju që pini çaj rusi

Çaji më i shëndetshëm për ju është ai që dëshironi ta pini çdo ditë.


Ky përkufizim është më së shumti i shprehur në Perëndim, për ata çaji më i shëndetshëm është çaji i zi, i njohur tek se si “çaj rusi”.

Mbi 90 përqind e çajit të shitur në Perëndim është çaji i zi (ose çaji i kuq, siç njihet në Lindje).

Megjithatë, çaji i zi është unik dhe dihet se është veçanërisht i dobishëm për qëllime të caktuara shëndetësore.

Kështu nëse ju përdorni këtë çaj do të keni të lartë nivelin e energjisë më trupin tuaj, kjo përshkak se ky çaj përmban kafeinë më shumë dhe kjo stimulon metabolizmin, por gjithashtu rrit vigjilencën dhe funksionimin e përgjithshëm të trurit.

Pos kësaj kafeina ulet nga L-teofilina, kjo bënë që niveli i energjisë të jetë i balancuar në tërë trupin.