Facebook e konfirmon: Rregullohen të gjitha problemet në rrjetet sociale

PARIS, FRANCE - MARCH 15: In this photo illustration, the logos of the messaging applications, WhatsApp, Instagram, Messenger and Facebook are displayed on the screen of an Apple iPhone on March 15, 2019 in Paris, France. Social media Facebook, Instagram, Messenger and WhatsApp have been affected by a global outage for nearly 24 hours on March 14, 2019 cutting virtual worlds to nearly 2.3 billion potential users. Facebook has explained the causes of malfunctions that have disrupted its networks in recent days. This failure is due to the "server configuration change" that has caused cascading problems Facebook is excused for the inconvenience caused to users and companies that are dependent on Facebook, Instagram or WhatsApp to run their business.(Photo by Chesnot/Getty Images)

Facebook, Instagram dhe WhatsApp kanë përjetuar ndërprerje të konsiderueshme, përkatësisht për dy orë rresht.


Mijëra njerëz kanë regjistruar ankesa në faqen e internetit downdetector.com, me ata që përdorin faqen kryesore të Facebook dhe aplikacionin që ka probleme me ngarkimin e ballinës dhe madje edhe hyrjen në rrjetin social.

Facebook Messenger dhe WhatsApp, që të dyja aplikacionet nuk arritën të dërgonin dhe të merrnin mesazhe, dhe përjetuan probleme të tjera në lidhje, transmeton lajmi.net

Njoftimet në Instagram gjithashtu kishin vështirësi në ngarkim dhe përditësim.

Një zëdhënës nga radhët e kompanisë i tha Sky News se “më herët sot, disa përdorues mund të kenë përjetuar probleme me lidhjen në aplikacione. Problemi është zgjidhur tashmë, na vjen keq për çdo shqetësim”.

Të gjitha aplikacionet dhe shërbimet janë në pronësi dhe të gjigantit të rrjeteve sociale ‘Facebook’, që pothuajse para një muaji përjetoi probleme për një ditë rresht.