I famshëm ose jo, Snapchat do të paguajë për postimet!

Snapchat do prezantojë një opsion të ri që quhet “Spotlight”, e cila do të nxjerrë në pah postimet virale të snap-it. Për të inkurajuar postimet, Snapchat do të paguajë para për njerëzit, për ato postime që do të kalojnë në Spotlight, nga një tenxhere me rreth 1 milion dollarë çdo ditë.


Spotlight është një ndryshim i madh për Snap-in: së fundmi, një mënyrë për të parë përmbajtje cilësore nga të huajt.

Krahasuar me platformat e tjera, influencuesit apo krijuesit e videove janë larguar prej kohësh nga Snapchat sepse nuk ka një motor zbulimi si faqja e Instagram-it – Explore, TikTok – For You ose videot e rekomanduara të YouTube. Aplikacioni i themeluar në 2012-n tha se qëllimi i tij është ta bëjë faqen Spotlight një vend ku njerëzit normalë, jo vetëm të famshëm ose influencuesit, mund të futen në të dhe madje të fitojnë para.

Një algoritëm (do të jetë i moderuar nga njeriu) bazuar në një përzierje sesa shumë shikohet një postim, nëse u dërgohet miqve ose kalohet pa u vënë re, do të përcaktojë se cilat do të ngrihen në krye. Qëllimi është të ketë një meritokraci.

Sa do të paguhen postimet?

Pagesat do të bazohen në atë se sa virale është një postim, më shumë shikime do të thotë më shumë para. Është e paqartë se sa njerëz do të marrin një formë pagese në ditë, por një zëdhënës i Snap tha se pagat kryesore do të jenë një pjesë e rëndësishme e kësaj risie. Do të ketë minimumi një pagesë prej 250 dollarësh. Pagesat janë vetëm për njerëzit mbi 16 vjeç dhe vetëm për ata që jetojnë në SHBA.

Snap po angazhohet të paguajë 1 milion dollarë në ditë të paktën deri në fund të vitit, për ndjekësit e saj.