19 vjeçarja digjet e gjallë në shkollë pasi raportoi në polici se u ngacmua seksualisht nga drejtori

Nusrat Jahan Rafi, u lye me vajguri dhe u dogj e gjallë në shkollën e saj në Bangladesh. Krejt kjo, vetëm pse raportoi në polici se drejtoi i shkollës së saj e ngacmoi seksualisht.


Ky raportim i kushtoi me jetë vajzës 19 vjeçare nga Feni.

Siç raporton BBC, ky akt ngriti vëmendjen tek të tjerët se sa të dobëta janë në Bangladesh viktimat e ngacmimeve seksuale dhe sa pak të drejta kanë.

Ajo kishte raportuar se më 27 mars të këtij viti, drejtori e kishte thirrur në zyrën e tij dhe me të shkuar ajo, ai kishte filluar ta prekte në pjesë të ndryshme të trupit.

Në polici kishte shkuar me ndihmën e familjes së saj, ditën kur ndodhi abuzimi.

Në Bangladesh, aq më pak në qyteza të vogla siç kishte jetuar Nusrat, raportimi i ngacmimeve seksuale sjell pasoja.

Viktimat shpesh përballen me paragjykime, edhe pse ngacmimet janë në numër të konsiderueshëm.

Më 27 mars kur kishte shkuar në polici, drejtori i shkollës u arrestua, por, gjërat u përkeqësuan për Nusratin.

BBC raporton se një grup studentësh e politikanë vendas, disa prej tyre që njihnin edhe drejtorin, u mblodhën në rrugë për të kërkuar lirimin e tij. Ata fajësonin Nusratin.

Familja thotë se shqetësoheshin për sigurinë e saj dhe disa ditë nuk shkoi në shkollë.

Por më 6 prill, ditën kur vendosi t’i kthehej prapë shkollës, ndodhi më e keqja.

Me të mbërritur në klasë, dikush dyshohet se e thirri Nysretin në katin më të lartë të shkollës, atje ku po e priste vdekja.

Disa persona, që tashmë janë arrestuar, të veshur me burka, e kishin rrethuar dhe i kishin kërkuar ta tërheqë çështjen e raportuar kundër drejtorit.

Ajo, me fjalë, kishte refuzuar dhe ishte vetëmbrojtur, por grupi i hodhi në trup vajguri dhe i vunë flakën.

Shefi i Policisë për Hetime, Banaj Kumar Majumder, thotë se vrasësit e kishin planifikuar që kjo vrasje të dukej si vetëvrasje, por qe e kotë, pasi dikush kishte raportuar më herët për rastin dhe vajza, e cila thuajse ishte djegur e tëra, u shpëtua për pak minuta.

Ajo arriti të japë një deklaratë të shkurtër pak minuta para vdekjes tragjike.

Në spital, kishte mbërritur me 80% të trupit të saj të djegur.

Në pamundësi për t’u trajtuar aty, u dërgua në Dhaka, por në ambulancë ajo kishte ndërruar jetë, pasi s’arriti t’u mbijetojë plagëve.

BBC në Bangladesh raporton se pas vdekjes së saj mijëra njerëz u mblodhën në qytetin Feni për funeral.

Deri tani, 15 persona janë arrestuar. 7 prej tyre dyshohet t’i kenë vënë flakën. Mes tyre. studentë që mbështetnin drejtorin. Drejtori ndërkohë vazhdon të mbetet në paraburgim.

Kryeministri Sheik Hasina ka takuar familjarët e viktimës dhe u ka premtuar mbështetje në çdo aspekt.

Gjithashtu, ai ka kërkuar nga viktimat e dhunës seksuale t’i raportojnë padrejtësitë, sepse çdo ngacmues do të ndëshkohet.

Një numër i madh i qytetarëve, kryesisht gra, protestuan në Bangladesh me ditë të tëra, duke kërkuar drejtësi për viktimat.