BE del me një listë të zezë për këto shtete

Të 28 ministrat e financave të BE-së miratuan sot një listë të re të zezë të parajsave fiskale, pasi shtoi edhe 10 ”nxënës” të këqij, përfshirë Emiratet e Bashkuara Arabe, duke e çuar numrin e përgjithshëm në 15 shtete.


Përveç pesë shteteve të përfshira ndërkohë në listë, Samoas amerikane, Samoas, Guamit, Trinidad & Tobagos dhe ishujve Virxhin, iu shtuan edhe Aruba, Belize, Bermuda, ishujt Fixhi, Omani, Vanuatu, Dominik, Barbados, Emiratet e Bashkuara Arabe dhe ishujt Marshall.