Boris Johnson: Mund të mos kemi kurrë një vaksinë kundër koronavirusit

Kryeministri britanik, Boris Johnson, ka pranuar se “ne kurrë mund të mos gjejmë një vaksinë për coronavirus” dhe sëmundja vdekjeprurëse mund të ishte me ne për “një kohë të gjatë”.


Sipas medieve britanike, mesazhi i tij vjen ndërsa zbulohet plani i tij prej 60 faqesh për Mbretërinë e Bashkuar, pas mesazhit të tij televiziv për vendin mbrëmë.

Në mesazhin e tij z. Johnson shkroi: “Është e qartë se e vetmja zgjidhje e mundshme afatgjatë qëndron me një trajtim të vaksinës ose të bazuar në ilaç, por ndërsa shpresojmë për një përparim, shpresa nuk është një plan”.

“Një vaksinë masive ose trajtimi mund të jetë më shumë se një vit larg. Në të vërtetë, në një skenar të rastit më të keq, ne kurrë nuk mund të gjejmë një vaksinë”.

“Pra, plani ynë duhet të përputhet me një situatë ku ne jemi tani…”

Ndryshe numri i të vdekurve nga coronavirusi i ri (COVID-19) në Britaninë e Madhe është rritur në 32.065, me një rritje prej 210 në 24 orët e fundit.

Sipas të dhënave të publikuara në rrjetet sociale të Ministrisë së Shëndetësisë së vendit, në 24 orët e fundit në vend janë shënuar 210 vdekje, duke e çuar numrin në 32.065.

Me 100.490 teste në 24 orët e kaluara, numri i testeve në Britani ka arritur në 1.921.770, kurse deri në tani janë konfirmuar 223.060 raste me COVID-19, me një rritje prej 3.877.