Kitaroviq: Dënimi i Karaxhiqit, kujtesë për vdekjen e politikës së Serbisë së Madhe

‘Kasapi i Ballkanit’ Radovan Karaxhiq gjatë ditë së sotme është dënuar me burgim të përjetshëm.

Pas këtij vendimi kanë pasuar reagime të shumta. Një ndër personat që ka reaguar është edhe presidentja kroate Kolinda Grabar Kitaqoviq, e cila ka thënë se ky vendim do të shërbejë si kujtesë për vdekjen e politikës së Serbisë së Madhe.

“Dënimi që iu shpall sot Radovan Kraxhiqit nuk mund të kthejë në jetë mijëra viktima dhe të shuajë dhimbjen e familjeve të tyre, por duhet të shërbejë si kujtesë e dështimit të politikës së madhe serbe”, tha presidetja kroate, Kolinda Grabar Kitaroviq, transmeton Reporteri.net