Kur të duhet të shkarkosh 7.1 ton kokainë me vlerë 190 milionë dollarë

Roja Bregdetare amerikane shkarkuan të premten 7.1 ton kokainë të konfiskuar në gjashtë operacione të veçanta në brigjet e Meksikës dhe Amerikës Qendrore e Jugore. Operacionet antidrogë të autoriteteve amerikane janë zhvilluar për një periudhë 7 mujore.


Vlera e kokainë së konfiskuar mendohet se arrin në 190 milionë dollarë, nëse do të shitej në doza të vogla.

Autoritetet kanë njoftuar se gjatë operacioneve anti-drogë kanë arrestuar dhe 10 trafikantë të cilët do të ndiqen penalisht në Shtetet e Bashkuara, por deri tani nuk kanë bërë të ditur kombësinë e tyre.

Ky zhvillim vjen në një kohë të tensionuar, pasi disa herë presidenti amerikan Donald Trump ka kërcënuar me mbylljen e kufirit jugor me Meksikën me qëllim frenimin e trafikut të drogës dhe emigracionit të paligjshëm.

Deri tani përpjekjet e tij për të ndërtuar një mur në kufirin jugor kanë dështuar, pasi përdorimi i fondeve të ushtrisë nëpërmjet shpalljes së gjendjes së emergjencës u kundërshtua si nga republikanët dhe demokratët në Kongres.