Macron i kërkon Ruandës falje për gjenocidin

Presidenti francez, Emmanuel Macron të Enjten tha se vetëm Ruandët mund ta falin Francën për rolin e saj në gjenocidin e Ruandës në vitin 1994.


“Në këtë rrugë, vetëm ata që kaluan atë natë ndoshta mund të falin, na japin dhuratën e faljes,” tha Macron në një fjalim në memorialin e gjenocidit të Gisozi në Kigali, ku janë varrosur më shumë se 250,000 persona të komunitetit Tutsi, raporton Reuters, transmeton Reporteri.net.

Franca nuk i dëgjoi ata që e paralajmëruan atë për masakrën e afërt në Ruandë dhe qëndruan de facto pranë një regjimi gjenocid, tha Macron.

Por Franca “nuk ishte një bashkëpunëtore” e gjenocidit, shtoi Macron.