Masat e reja në Mal të Zi: Për të hyrë në restorante, duhet të keni test negativ anti-Covid

Hyrja në ambientet e brendshme të kafeneve, klubeve dhe diskotekave, sipas masave të reja, do të jetë e mundur vetëm për personat që kanë një dokument se personi është plotësisht i vaksinuar ose ka marrë dozën e parë, të bëjnë një test negativ PCR, jo më të vjetër se 72 orë, dëshmi se personi ka kaluar infeksionin COVID-19 dhe dëshmi të një testi të shpejtë negativ të antigjenit, jo më i vjetër se 48 orë, tha drejtori i Institutit të Shëndetit Publik Igor Galiq.


Masat e reja, siç u njoftua, janë të vlefshme nga sot deri më 20 gusht, raporton rtcg.

Galiq tha gjithashtu se pronarët e objekteve hotelierike janë të detyruar të caktojnë një person i cili do të kontrollojë posedimin e dëshmive të vaksinimit ose testeve negative.

“Personat nën moshën 18 vjeç nuk janë të detyruar të plotësojnë asnjë nga këto kushte përveç kur hyjnë në disko ose klube nate. Në atë rast, ata duhet të tregojnë një nga katër kushtet e përshkruara (vaksinimi, PCR ose testi i shpejtë i antigjenit)”, tha ai.

Në të njëjtat kushte, siç u tha, është e mundur të ndiqni ngjarje sportive në ambient të hapur dhe mbyllur.

Galiç njoftoi gjithashtu se tubimet dhe festivalet masive, të cilat nuk mund të kontrollohen në një hapësirë të kufizuar përmes certifikatës kombëtare COVID-19, do të shtyhen deri më 20 gusht. Këto janë, siç deklaroi ai, ngjarje të tilla si Nata e Bokës, Karnavalet, etj.