Mijëra ukrainas në protestë për korrupsionin

Rreth 5.000 nacionalistë protestuan në Kiev, Ukrainë, duke kërkuar arrestimin e personave të përfshirë në një rast korrupsioni.

Protesta e së shtunës ishte e fundit e disa demonstratave të mbështetura nga ekstremistët e djathtë me fokus korrupsionin.

Një investigim gazetaresk në muajin shkurt, raportoi se figura pranë presidentit Petro Poroshenko dhe një fabrikë e kontrolluar nga ai, ishin të përfshira në një skemë korrupsioni.

Kjo është kthyer në një çështje të në fushatën e nxehtë të zgjedhjeve presidenciale të Ukrainës pasi Poroshenko kërkon të rizgjidhet, por situata nuk është në favorin e tij.