Miku i shqiptarëve shpall kandidaturën për president të Amerikës

Ish-zëvendëspresidenti i SHBA-ve Joe Biden ka zyrtarizuar kandidimin e tij për garën presidenciale 2020, duke i dhënë fund spekulimeve për disa muaj.


Në një njoftimin përmes një video,  Biden tha se “vlerat thelbësore të kombit … demokracia jonë, gjithçka që e ka bërë Amerikën Amerikane është në rrezik”.

76-vjeçari hyn në një garë të mbushur me njerëz për nominimin demokratik të vitit 2020.

Baiden do të garojë me 19 kandidatë të tjerë, përfshirë senatorët Elizabeth Qwarren, Kamala Harris dhe Bernie Sanders, shkruan BBC.

Që nga koha e tij si zëvendëspresident Biden ka gëzuar një popullaritet relativ në mesin e demokratëve.

Biden shpalli kandidaturën për të qenë president i Amerikës edhe në vitet 1988 dhe 2008.