Panik në gjithë Gjermaninë: Alarm për mjete shpërthyese në gjashtë qytete të vendit

Në disa qytete në të gjithë Gjermaninë, u lëshua alarmi për mjete shpërthyese, transmeton Reporteri.net


Evakuime u bënë në Augsburg, Kaiserslautern, Schemnic, Göttingen, Neunkirchen dhe Rendsburg.

Kërcënimet për bomba u dërguan drejtpërsëdrejti në emailet e shtëpive të qytetit, dhe ky informacion u verifikua nga hetuesit në disa qytete. Pretendohet se për momentin nuk ka dëshmi të ndonjë mjeti shpërthyes në asnjë prej qyteteve.

Një sallë e bashkisë së qytetit u evakuua në Augsburg pas njoftimit, dhe të gjitha linjat e tramvajit që i afroheshin asaj u pezulluan. Në Kaiserslautern, kërcënimi erdhi përmes e-mailit dhe policia menjëherë shkoi në zonën bashkisë. Zona rreth saj  është e rrethuar, por aktualisht nuk ka kërcënim.

Pretendohet se në Göttingen, hetuesit në terren mbërritën rreth orës 9:00.  “Aktualisht nuk ka njerëz në ndërtesë”, thanë ata, duke shtuar se gjithçka ishte e mbyllur.  Ata planifikojnë të kërkojnë të gjithë ndërtesën me qen. Në Neunkirchen, policia gjithashtu ndërhyri, pas  një kërcënimi për një mjet shpërthyes që erdhi herët në mëngjes./Reporteri.net