Protestuesit përleshen me policinë në Bruksel

Anëtarët e Jauds Gilets kanë protestuar të dielën në Bruksel pasi votuesit shkuan në votime në të gjithë Evropën për të zgjedhur një parlament të ri të BE-së.


Kjo protestë ka shpërthyer në dhunë, për shkak të të cilës policia është detyruar të përdorë sprej piperi.

Qindra protestues protestuan kundër padrejtësive shoqërore, dhe , në këtë protestë kishte njerëz me pantallona të zeza që provokuan sulme ndaj organeve të sigurisë.

Disa orë më vonë protestuesit dhe policia u përleshën përsëri jashtë selisë qendrore të Institucionit Evropian.

Gjermania, Franca, Italia, Bullgaria, Rumania, Kroacia dhe Hungaria, janë në mesin e shteteve, që sot votuan përfaqësuesit e tyre në Parlamentin Evropian prej 751 vendesh.

Holanda, Britania e Madhe, Irlanda, Letonia, Malta, Sllovakia dhe Republika Çeke, kanë votuar më herët pasi në këto vende e diela nuk është dita tradicionale e zgjedhjeve.