Putini njoftoi për heqjen e shërbimit të detyrueshëm ushtarak

Presidenti rus Vladimir Putin tha se shërbimi i detyrueshëm ushtarak do të bëhet një e kaluar.


Putini shtoi se beson se një ushtri profesioniste është e nevojshme për shkak të teknikave dhe detyrave gjithnjë e më të ndërlikuara ushtarake, raportojnë mediat ruse.

“Thirrja për ushtar do bëhet gradualisht një gjë e së kaluarës. Vërtetë, kjo kërkon kohë dhe fonde adekuate”, tha Putin gjatë një takimi me punonjësit e kompanisë energjitike Energomash.

Udhëheqësi rus iu përgjigj pyetjes së një prej pjesëmarrësve, i cili ishte i interesuar nëse mund të ketë vonesë në shërbimin ushtarak për punëtorët në industrinë e raketave dhe hapësirës.

Putin kujton se termi “ushtarak: në Rusi është tani minimal.

Sipas legjislacionit aktual, meshkujt e moshës nga 18 deri në 27 vjeç kërkohet të kryejnë një shërbim ushtarak 1-vjeçar.