Radovan Karaxhiq gjykohet sot, në Hagë merret vendimi final

Ish-presidenti i Serbisë, Radovan Karaxhiq, do të marrë sot vendimin përfundimtar në Hagë.

Në të njëjtën gjykatë, tre vite më parë, ai u dënua me 40 vjet burg për gjenocid në Srebrenicë dhe krimet në Bosje e Hercegorvinë.

Dhoma e Apelit, sot do ta marrë vendimin përfundimtar lidhur me aktgjykimin e shkallës së parë, ku Karaxhiq u dënua me 40 vjet burg për gjenocid.

Apeli, mund ta ndryshojë aktgjykimin, ta pezullojë ose mund ta vërtetojë, kjo mbetet të shihet.