Reagon Bashkimi Evropian: Ditë historike për Venezuelën

I menjëhershëm ka qenë reagimi i presidentit të Parlamentit Evropian, Antonio Tajan, i cili shkroi në Twitter se kjo është një ditë historike për Venezuelën.


“Sot shënohet ditë historike për rikthimin e demokracisë dhe lirisë në Venezuelë – të cilën parlamenti evropian gjithmonë e ka mbështetur. Lirimi i Leopold Lopez nga ushtarët dhe përkulja ndaj kushtetutës është lajm i mrekullueshëm. Rroftë një Venezuelë e lirë” shkroi

Pak më parë, lideri i opozitës, shpërndau një video në internet, ku thoshte se sapo ka filluar puçi ushtarak në Venezuelë. Ai ishte i rrethuar me ushtarë të cilët e mbështesnin atë, dhe sipas raportimeve të mediave, ata ishin të armatosur rëndë.