SHBA akuzon Kinën dhe Rusinë për përhapje të informacioneve të rreme për coronavirus

SHBA ka akuzuar Kinën dhe Rusinë për kryerjen e fushatave propagandistike për përhapjen e informacionit të rremë për Covid-19.


Një zyrtar i departamentit të shtetit të SHBA tha që llogaritë e mediave sociale të lidhura me Kinën dhe Rusinë po kryenin mesazhe të ngjashme anti-amerikane.

“Edhe para krizës Covid-19, ne vlerësuam një nivel të caktuar të bashkërendimit midis Rusisë dhe Kinës në fushën e propagandës,” tha Lea Gabrielle.

Kina dhe Rusia po përpiqeshin “të formojnë mirëkuptimin e publikut për pandeminë Covid-19 për qëllimet e tyre”, tha ajo.

Replikat në distancë midis SHBA-së dhe Kinës kanë qenë të shumta.

Zhao Lijian, një zëdhënës i ministrisë së jashtme kineze, ka theksuar në mënyrë të përsëritur idenë e tij të paprovuar, se Covid-19 mund të kishte origjinën në SH.B.A.

Nga ana tjetër, SHBA ka sugjeruar në mënyrë të përsëritur që koronavirusi doli nga një laborator në Wuhan, qyteti kinez, ku u zbuluan rastet e para të sëmundjes.