Stuhia Hannah në Angli, 25,000 shtëpi pa energji elektrike

Stuhia Hannah ka përfshirë Britaninë e Madhe, duke sjellë erëra me një shpejtësi prej 131 km/h dhe shi të rëndë, duke lënë të paktën 25,000 banesa pa energji elektrike.


Një paralajmërim i verdhë i erës që mbulon Uellsin dhe Anglinë qendrore dhe jugore është në fuqi deri në orën 15:00 mes kërcënimit të ndërprerjeve të rrjeteve të transportit dhe ndërprerjeve të energjisë elektrike.

Shumë zona do të shohin reshje dhe erë të shtunën, edhe pse Skocia dhe Anglia Juglindore pritet të shohin një mot të mirë.

Megjithatë temperaturat pritet të arrijnë midis 9 C dhe 12C , shumë më të ulëta se sa nxehtësia e parë gjatë fundjavës së Pashkëve.

Pjesët perëndimore gjithashtu mund të përballen me acar të shtunën në mbrëmje nën qiell më të qartë në prag të stuhisë Hannah.

Analisti i Met Office, Marco Petagna, tha: “Po shohim shumë shpërthime të shiut që lëvizin nëpër Irlandën e Veriut dhe në Uells, dhe gjetkë .

“Erërat pritet të rriten gjatë mëngjesit përtej pjesës tjetër të Anglisë jugore.

“Shiu më i qëndrueshëm do të jetë në të gjithë Irlandën e Veriut dhe Uells, me disa shpërthime përgjatë pjesëve të Anglisë veriore.”

Stuhia Hannah hyri në jug-perëndim të Irlandës të premten.

Parashikuesit nxorën disa paralajmërime për motin, duke përfshirë një paralajmërim të kuq të “stuhisë së dhunshme”.

Rrjetet e ESB thanë të premten mbrëma se erërat e forta kishin shkaktuar dëme në rrjetin elektrik që preku afërsisht 25,000 shtëpi, ferma dhe biznese, kryesisht në Kerry dhe Cork.

Met Eireann tha se kushtet “e erës së fortë” do të vazhdonin të shtunën në mëngjes përpara se të lehtësoheshin.