Suedia nuk do të vaksinojë fëmijët me vaksinën kundër COVID-19

Qeveria Suedeze nuk do të rekomandojë një vaksinë të coronavirusit për fëmijët nën moshën 18 vjeç.


CNN shkruan se ka mësuar se qeveria suedeze nuk do të rekomandojë një vaksinë të ardhshme për coronavirusi për këdo nën moshën 18 vjeç pasi qeveria qëndron pranë besimit të saj se fëmijët transmetojnë virusin vetëm në një mënyrë “të kufizuar”, përcjell Telegrafi.

Ndërsa sipas ekspertëve suedezë, fëmijët transmetojnë virusin në një mënyrë të kufizuar, kështu që nuk kanë nevojë për vaksinën.

Nga ana tjetër, shefi epidemiolog suedez Anders Tegnel shpjegoi se Suedia operon në parimin e një vaksine vullnetare, dhe kjo ishte gjithashtu rasti gjatë pandemive të kaluara kur një numër i madh i njerëzve u vaksinuan.

“… Në fillim, nuk do të jetë më e rëndësishmja për të vaksinuar fëmijët, por ata që janë të rrezikuar – të moshuarit dhe ata që punojnë me ta”, citohet të ketë thënë Tegnell.