Tre persona janë arrestuar për shpërthimin kimik në Kinë që vrau 78 persona

Policia ka arrestuar tre të dyshuar të lidhur me shpërthimin e fabrikës kimike në Kinë, që vrau 78 vetë dhe la qindra të lënduar, thanë zyrtarët lokalë të mërkurën, raporton AFP.


Shpërthimi ndodhi muajin e kaluar në qytetin Yancheng, në provincën lindore të Jiangsu, ishte një nga aksidentet më të rënda industriale në vend gjatë viteve të fundit.

Tre punonjës nga Jiangsu Tianjiayi Chemical, objekti i të cilave u përfshinë nga shpërthim, kishin “përgjegjësi të konsiderueshme” për aksidentin, sipas një deklarate mbi llogarinë zyrtare të qeverisë së Yancheng si Weibo.