Vdes në moshën 72 vjeçare ish presidenti i Qipros

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ Δ. ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας παραχώρησε συνέντευξη Τύπου προς τους ανταποκριτές του ΟΗΕ την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, στη Νέα Υόρκη. GANP/ ΑΠΕ- ΜΠΕ/ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΝΑΓΟΣ

Ish-presidenti i Republikës së Qipros, Dimitris Christofias, 72 vjeç, vdiq pas një qëndrimi të gjatë nën kujdes intensiv spitalor.


Kristofias mbahej në jetë me anë të aparaturave dhe në gjendje kritike që nga 20 maji.Veterani i politikës u lind në Keryneia më 29 gusht 1946. Ai studioi në Institutin e Shkencave Sociale në Moskë (1969-1971) dhe në Akademinë e Shkencave Sociale të ish-BRSS-së (1971-74) duke u diplomuar nga ky i fundit për Histori.

Ai u bë anëtar i AKEL-it, Partia Komuniste e Qipros, në vitin 1964 dhe në vitin 1982 u zgjodh anëtar i komitetit të tij qendror, ku shërbeu në funksione të ndryshme derisa u bë sekretar i përgjithshëm në vitin 1988. Ai u zgjodh deputet për Keryneia për herë të parë në 1991. Në vitin 2008 ai u zgjodh president i vendit.