Vendbanimet shqiptare aspak të interesuara për zgjedhjet presidenciale

Në konferencën e tretë të Komisioni Shtetëror të Zgjedhjeve (KShZ) thanë se votimi po zhvillohet pa probleme dhe pa pengesa.


Dalja deri ora 15:00 sipas KSHZ-së në Maqedoninë e Veriut ka qenë: 28.89% nga 1808131 votues, me 77.51% të votuesve të numëruar. Numri i përgjithshëm i votuesve që kanë votuar është 446.410, njofton Telegrafi Maqedoni.

Kriva Pallanka me 47,22%, Aerodromi me 35.45%, Berova me 34,75%, Vevcani me 39,60%, Gjevgjelia me 39,26%, Demir Kapija me 44,55% dhe Demir Hisari me 43,63% janë vendbanimet me dalje më të madhe të qytetarëve.

Kurse, dalja më e ulët është në Likovë 9.75%, Pllasnicë 8.10% dhe Zhelinë me 10.06%.

Konferenca e ardhshme për shtyp është në ora 17:30.