Mercedes-AMG GLC 63 S Coupe i Manhart fuqizohet me 707 kuaj/fuqi

Nga kompania e mirënjohur gjermane e akordimit Manhart vjen konfirmimi i fundit se gara e ethshme për “kuajt” vazhdon, e cila ende mundësohet nga benzina.

Kur ata vendosën të merreshin me Mercedesin (në fakt) të akorduar nga fabrika Mercedes GLC 63 S Coupe të mbështetur nga AMG, në fund të tregimit ata ishin më pak ekstremë në Manhart sesa projekti i paraqitur nga Brabus në të njëjtën bazë një ditë tjetër, sepse GLC 63 Me Coupé, ai funksionon “vetëm” 707 kuaj/fuqi në vend të standardit 510 kuaj/fuqi, me të cilin vlera e çift rrotullues maksimal u hodh nga 700 në 905 Nm.

Nuk ka dyshim se me fuqinë shtesë të kuajve “të vendosur” në motorin e famshëm 4-litërsh AMG të biturbo V8, performanca e SUV Mercedes Coupe është përmirësuar, por Wuppertal deri më tani ka zbuluar vetëm se Manhart GLR 700 (i cili është afër toka prej 30 milimetrash shtesë) nga 100 në 200 km/h arrin në 7.5 sekonda.

GLR 700 që Manhart do të prodhojë në vetëm dhjetë kopje është montuar në rrota të reja 21 inç me goma 265/40 (para) dhe 295/35 (prapa), me ngjyrë të zezë të trupit dhe aplikime ari dhe GLR.

Nëse harrojmë shumat që do të lihen mënjanë për bazën e projektit GLR 700, për gjithçka tjetër që e ndan atë nga standardi AMG GLC 63 S Coupe, duhet të përgatiten pak më pak se 30 mijë euro. /Telegrafi/