×
 • Lajme
 • Ekonomi

  Publikohen llogaritë e Qeverisë: 1.4 milionë më tepër shpenzime sesa të hyra në vitin 2022

  Reporteri
  05 Maj 2023 | 16:13

  Agjencia e Statistikave të Kosovës (ASK) ka publikuar Llogaritë Qeveritare të Kosovës për periudhën 2015-2022.

  Ky publikim paraqet pasqyrën e të hyrave dhe shpenzimeve qeveritare brenda kësaj periudhe.

  Sipas ASK-së të hyrat e Qeverisë për vitin 2022 ishin 2 miliardë e 622 milionë e 400 mijë euro.

  “Pjesën më të madhe të të hyrave e përbëjnë tatimet në produkte, të cilat paraqesin 71% të totalit të të hyrave; tatimet rrjedhëse në të ardhura 15%; ndërsa pjesa e mbetur e të hyrave është shpërndarë në kategori të tjera të të hyrave”, thuhet në njoftim.

  Ndërsa vlera e shpenzimeve ishte 2 miliardë e 623 milionë e 800 mijë euro.

  Shpërndaje:
  Të ngjashme
  Të ngjashme

  Reporteri, © 2023 Të gjitha të drejtat e rezervuara.

  Linku i lajmit u kopjua!