Hoxhaj: Nuk votojmë e as nuk qëndrojmë në sallë për Vjosa Osmanin, s’e përfaqëson vullnetin e qytetarëve

Ushtruesi i detyrës së kryetarit të PDK-së, Enver Hoxhaj, ka përsëritur se deputetët e kësaj partie nuk do të votojnë Vjosa Osmanin për presidente.


Hoxhaj, pas takimit me zv.kryeministrin e Maqedonisë, Artan Grubi, ka thënë se Osmani, nuk reflekton vullnetin e qytetarëve.

“Zonja Osmani nuk e reflekton vullnetin e qytetarëve të Kosovës, pasi ka qenë figurë polarizuese në raport me qytetarët, por edhe me subjektin e saj politik (LDK) që e ka shndërruar në viktimë. Qëndrimi i PDK-së është super i qartë, nuk e mbështesim kandidaturën e saj, nuk votojmë për të, nuk marrim pjesë. Qëndrimi apo jo në sallë është temë teknike. A qëndron në sallë apo jo, nuk ka kurrfarë vlere, tema është a merr pjesë a jo”, ka thënë Hoxhaj.

Osmani garoi në listën e VV-së dhe doli më e votuara në zgjedhjet e 14 shkurtit me mbi 300 mijë vota.