Isa Mustafa përkujton anëtaren e LDK-së, Nekibe Kelmendi

Kryetari i LDK-së, Isa Mustafa ka përkujtuar nënkryetaren e LDK-së, veprimtaren Nekibe Kelmendi, në tetë vjetorin e ndarjes nga jeta.


“Nekibe Kelmendi ishte intelektuale dhe veprimtare e dalluar, që përkundër sfidave të mëdha e deshi shumë Kosovën dhe dha kontribut të jashtëzakonshëm në ndërtimin e saj.

Nekibes në shenjë hakmarrjeje për veprimtarinë atdhetare, okupatori serb ia masakroi bashkëshortin, Bajram Kelmendin dhe dy djemtë, Kastriotin dhe Kushtrimin. Mbi këtë dhimbje të madhe ajo kultivoi idealin e shtetit të pavarur dhe demokratik.

Nekibja ishte personalitet i kompletuar, e cila në kohët më të vështira për Kosovën u shndërrua në simbol të sakrificës dhe përkushtimin të gruas së fuqishme kosovare për të dhënë gjithçka për vendin.

Nekibja ishte grua që kishte durim dhe guxim për të shprehur qartë qëndrimet e saj.

Sot, me Nekiben përkujtojmë të gjitha gratë dhe veprimtaret tona kosovare që përkundër rezistencës së madhe në jetën e tyre, veprimtarinë ia kushtuan shtetndërtimit tonë”.