Këta janë dy zyrtarët komunal dhe pronari i kompanisë që u arrestuan në Fushë Kosovë

Dy zyrtarët e Komunës së Fushë Kosovës, të arrestuar sot janë drejtori për Planifikim Abdullah Prebreza dhe shefja e Planifikimit Urban Antigona Sahiti. Bashkë me ta, policia ka kapur dhe pronarin e kompanisë “Naki Trade”, Milazim Veliu.


Rastin e ka njoftuar Policia e Kosovës dhe sipas tyre të arrestuarit dyshohen për veprat penale “Keqpërdorim të Pozitës apo Autoritetit Zyrtar” dhe “Punime ndërtimore të kundërligjshme”.

Dhanë leje ndërtimi kundërligjshëm, Policia arreston dy zyrtarë komunal në Fushë Kosovë dhe një pronar kompanie

Ky është njoftimi i plotë i PK-së:

Policia e Kosovës, konkretisht Drejtoria për Hetimin e Krimeve Ekonomike dhe Korrupsionit pas ndërmarrjes së veprimeve hetimore sot më 11.04.2019, ka bërë arrestimin personit të dyshuar mashkull/shqiptar/kosovar me inicialet (A.P) dhe të dyshuarën femër/shqiptare/kosovare me iniciale (A.S.), në Komunën e Fushë Kosovës dhe të dyshuarin mashkull/shqiptar/kosovar me iniciale (M.V.) pronar i një kompanie.

Të dyshuarit (A.P.) dhe (A.S.) në cilësinë e personave zyrtar duke vepruar në kundërshtim me autorizimet e tyre zyrtare kanë lëshuar lejen ndërtimore për investitorin (1), për ndërtimin e objektit shumë banesorë me afarizëm në Rr. ”Nënë Tereza”– Fushë Kosovë si dhe lejen ndërtimore për investitorin tjetër (2), duke mos i përfillur procedurat e parapara sipas Ligjit të ndërtimit dhe në kundërshtim me Udhëzimet Administrative.

Në rastin e lejes ndërtimore për kompaninë (1), veprimi i të dyshuarave ka shkaktuar dëm për banorët e dy objekteve ekzistuese duke mos respektuar distancën e ndërtimit.

I dyshuari (M.V.) në cilësinë e pronarit të kompanisë (1), dhe ndërtuesit të objektit në rrugën Nënë Tereza në Fushë Kosovë edhe pse ishte pajisur me leje ndërtimi nga të dyshuarit në kundërshtim me Ligjin e Ndërtimit dhe udhëzimet administrative, i njëjti nuk ju ka përmbajtur as kësaj leje ndërtimi duke bërë tejkalime të lejes gjatë ndërtimit të objektit si dhe nuk ka përfillur urdhëresat e Inspektoratit të Ndërtimit për ndërprerjen e punimeve të kundërligjshme.

Të dyshuarit me iniciale (A.P.) dhe (A.S.) me veprimet e tyre dyshohet se kanë kryer veprat penale “Keqpërdorim i Pozitës apo Autoritetit Zyrtar” nga neni 422, ndërsa i dyshuari me iniciale (M.V.) dyshohet se ka kryer veprën penale “Punimet ndërtimore të kundërligjshme” nga neni 368, sipas Kodit Penal të Republikës së Kosovës.

Pas intervistimit personat e dyshuar me aktvendim të prokurorit kompetent dërgohen në ndalim për 48 orë për procedura të mëtejme.