Kjo është vajza nga Drenasi që mori emrin e gazetares zvicerane

Gazetarja zvicerane, Veronique Pasquier, në shtatorin e vitit 1998 do ta pagëzonte me emrin e saj fëmijën e pestë të familjes Zeka.


Asokohe, fotografi Hazir Reka, e kishte shkrepur fotografinë e përbashkët të dy emnakeve.

Fotografia është ekspozuar në hollin e Bibliotekës Kombëtare të Kosovës, bashkë me të tjera që Reka i kishte realizuar në kohën e luftës.

Ekspozita me titull “Veronika, njëzet vjet…”, është hapur në kuadër të aktiviteteve të Ambasadës Franceze në Prishtinë, për shënimin e 20-vjetorit të përfundimit të luftës.

Reka, i cili asokohe ishte fotoreporter i agjencisë së lajmeve “Reuters”, sjell të përmbledhura imazhet që dokumentojnë momente të strehimit në malet e Berishës dhe Kishnarekës, trasnmeton ktv.

Veronique Pasquier, rrëfen historinë se si emri i saj iu bart vajzës kosovare.