Kurti në FSK: Ju zgjoheni kur të tjerët flenë, rregulloni shtratin, pastroni dhomat, shkëlqeni këpucët

Kryeministri i Kosovës Albin Kurti, në vazhdën e aktiviteteve në 12 vjetorin e Pavarësisë së Kosovës, ka vizituar Forcën e Sigurisë së Kosovës.


Kurti foli për sakrificën e ushtarëve duke i përmendur obligimet ditore të një ushtari.

“Sakrifica që ju bëni dhe trajnimet që ju kaloni janë të vështira. Çdo mëngjes ju zgjoheni herët kur të tjerët, flenë, rregulloni shtratin, pastroni dhomat, shkëlqeni këpucët dhe stërviteni me orë të tëra në diellin përvëlues në acarin e dimrit në shi e në baltë. Stërvitjet janë të mundimshme sa shpeshherë ju bën të dyshoni të vetja nëse mund të ia dilni, Por vitet kalojnë e ju bëheni më të fortë sepse ju rreh zemra për atdhe”, tha Kurti.

Ai tha se më të drejtë synojnë që të rrisin buxhetin për Forcën e Sigurisë, pasiqë sipas tij, investimi në mbrojtje është detyrë që të forcohet shteti.