Kuvendi zyrtarisht ia kërkon Qeverisë mendimin për ndryshimin e Ligjit për Zgjedhjet

Kryesia e Kuvendit ka kërkuar nga Qeveria që të paraqesë mendimin lidhur me nismën legjislative për ndryshimin e Ligjit për Zgjedhje të Përgjithshme në Kosovë dhe të përgatisë deklaratën e ndikimit buxhetor dhe atë për përafrim me legjislacionin e BE-së për këtë projektligj.


Kjo mund të bëhet në afatin prej një muaji nga dita e pranimit.

Nisma legjislative për ndryshimin e Ligjit për Zgjedhje po shihet si presion i Vetëvendosjes për çështjen e votimit të presidentit.

Ndërkohë, në Qeveri, ekzekutivi është duke mbajtur një mbledhje, e nisur në ora 16:00.