Flet Zafir Berisha, “eksperti” i kibernetikës: Luftimi i sulmeve kibernetike duhet të jetë prioritet

Një pozitë e rëndësishme shtetërore i është besuar zëvendësministrit Zafir Berisha.


Ky i fundit tash e tutje do të ushtrojë detyrat dhe përgjegjësitë e koordinatorit nacional për siguri kibernetike.

Pas emërimit në këtë pozitë, Berisha përmes një statusi në Facebook ka thënë se ngritja përgjegjësisë në strukturat e sigurisë së Kosovës lidhur me parandalimin dhe luftimin e sulmeve kibernetike në vendin tonë duhet të jetë prioritet i prioriteteve, shkruan Reporteri.net.

Postimi i Berishës: 

Ngritja përgjegjësisë në strukturat e sigurisë së Kosovës lidhur me parandalimin dhe lufëtimin e sulmeve kibernetike në vendin tonë duhet të jetë prioritet i prioriteteve!

Zhvillimi i shpejtë i teknologjisë kompjuterike dhe internetit, si në çdo vend të botës edhe në Kosovë ka rritur reziku nga sulmet kibernetike, prandaj avancimin e strategjisë për mbrojtje kibernetike nga incidentet, sulmet, krimet dhe terorizmi në këtë fushë është shumë jetike për sigurin e Kosovës!
Zafa

Ngritja përgjegjësisë në strukturat e sigurisë së Kosovës lidhur me parandalimin dhe lufëtimin e sulmeve kibernetike në…

Publiée par Zafir Berisha sur Lundi 21 septembre 2020