Mbi 700 pacientë po trajtohen për COVID-19 në klinikat e QKUK-së

Numri i pacientëve të spitalizuar në klinikat COVID-19 të QKUK-së dhe në spitalet e përgjithshme, ka shënuar rënie, krahasuar me ditët e kaluara.


Siç njofton SHSKUK, janë duke u trajtuar 737 pacientë.

Numri i pacientëve të shtrirë, sipas klinikave:

Klinika Infektive, 112 pacientë

Klinika Infektive II ( Mjekësia Sportive), 57 pacientë

Klinika Infektive III ( Interno), 33 pacientë

Klinika e Pulmologjisë, 68 pacientë

Klinika e Gjinekologjisë, 4 pacientë

Mjekimi Intensiv -COVID, 19 pacientë + 8 në intensiven e Klinikës Infektive

Klinika e Pediatrisë, 5 pacientë

Në spitalet e përgjithshme janë të shtrirë 435 pacientë:

376 të konfirmuar pozitivë

19- në gjendje të rënduar shëndetësore

334- me oksigjeno-terapi

Numri i pacientëve të shtrirë, sipas spitaleve të përgjithshme:

Spitali i Prizrenit, 64 pacientë

Spitali i Gjakovës, 68 pacientë

Spitali i Pejës, 100 pacientë

Spitali i Gjilanit, 79 pacientë

Spitali i Ferizajt, 61 pacientë

Spitali i Mitrovicës, 43 pacientë