Mblidhet kryesia e Kuvendit, pritet procedimi i sërishëm i Projektligjit për Rimëkëmbjen Ekonomike

Kryesia e Kuvendit të Kosovës do të mblidhet sot në orën 14:30 për të diskutuar rreth pikave të papërfunduara nga seancat e kaluara.


Sipas njoftimit të Kuvendit, në rend dite është procedimi i sërishëm në seancën e ardhshme parlamentare për votim në parim të Projektligjit për Rimëkëmbjen Ekonomike – COVID-19 dhe Projektligjit për Mbrojtjen e Vlerave të Luftës së UÇK-së.

Në mbledhjen e sotme të kryesisë do të diskutohet edhe për përgatitjen e seancës së re plenare ku parashihet të zgjedhet Avokati i Popullit.

Deputetët pritet ta formojnë Komisionin Ad-Hoc për përzgjedhjen e kandidatëve për dy anëtarë të Bordit të RTK-së, prej tyre një nga komuniteti serb dhe një nga komunitetet tjera jo shumicë si dhe zëvendësimin e anëtarit të Komisionin Hetimor Parlamentar në lidhje me menaxhimin e pandemisë së virusit “COVID-19, nga Qeveria.

Njoftimi i plotë pa ndërhyrje:

Rendi i ditës

I. Miratimi i procesverbalit nga mbledhja e mëparshme e Kryesisë së Kuvendit,

II. Pika e papërfunduara nga Seanca plenare e mbajtur më 7, 13, 14 gusht dhe 17 shtator

2020:

1. Votimi në parim i Projektligjit për Mbrojtjen e Vlerave të Luftës së UÇK-së.

III. Pika e papërfunduar nga Seanca plenare e mbajtur më 14 gusht dhe 17 shtator 2020:

1. Votimi në parim i Projektligjit nr.07/L-016 për Rimëkëmbjen Ekonomike – COVID-19.

IV. Përgatitjet për Seancën e re plenare:

1. Deklarimet jashtë rendit të ditës,

2. Pyetjet parlamentare,

3. Miratimi i procesverbaleve nga seancat e mëparshme,

4. Shqyrtimi i Propozim-amendamentit Kushtetues nr. 26,

5. Zgjedhja e Avokatit të Popullit,

6. Formimi i Komisionit Ad-Hoc për përzgjedhjen e kandidatëve për dy (2) anëtarë të Bordit të RTK-së, prej tyre një (1) nga komuniteti serb dhe një (1) nga komunitetet tjera jo shumicë,

7. Propozimet e (4) katër komisioneve parlamentare për ndryshimin e emërtimeve dhe fushëveprimtarive të tyre,

8. Zëvendësimi i anëtarit në Komisionin Hetimor Parlamentar në lidhje me menaxhimin e pandemisë së virusit “COVID-19, nga ana e Qeverisë së Republikës së Kosovës.

V. Shqyrtimi i propozimeve dhe i kërkesave

Njoftim lidhur me qasjen e mediave

Të gjitha mediat e akredituara mund të marrin pamje në fillim të mbledhjes, duke respektuar masat për parandalimin e përhapjes së virusit COVID-19.

Pas mbledhjes së Kryesisë, kryetarja e Kuvendit, dr. Vjosa Osmani, do të mbajë konferencë për media.

Vendi: Oborri i Kuvendit (hyrja kah sheshi)