Pas therjes së mësueses, policia rritë patrullimet në shkolla

Një mësuese në shkollën “7 marsi” në Prishtinë para pak ditësh ra viktimë e një sulmi me thikë.


E ky nuk është rasti i vetëm që ditëve të fundit ka ndodhur në shkollat e Kosovës, e ku është përdorur dhunë.

Në lidhje me këto raste, në ditët në vijim do të ketë shtim të patrullave nëpër shkollat e Kosovës.

Këtë të ditur e ka bërë ministri i Brendshëm, Ekrem Mustafa, i cili ka thënë se më pas do të formohet edhe një Taskë- Forcë.

Ky është postimi i ministrit Mustafa:

Pas rasteve të dhunës në disa shkolla kohëve të fundit, bashkë me minisrin Bytyqi, u dakorduam që të këtë një shtim të patrullave policore në shkolla deri në përfundim të këtij viti shkollor, ndërsa pas përfundimit do të krijohet Task-Forca për parandalimin e përdorimit të narkotikëve dhe shtimin e sigurisë në shkolla.

Gjithashtu në këtë takim u dakorduam që drejtorët e shkollave të bashkëpunojnë ngushtë dhe të raportojnë të gjitha incidentet në Policinë e Kosovës.