Pogragja fshati më i pastër në Kosovë?

Mërgimtarët e fshatit paguajnë banorë të kujdesen për Pogragjën, falë tyre edhe lumi është pa mbeturina.


Këto janë rrugët e fshatit Pogragjë.

Për pastërtinë dhe mirëmbajtjen e tyre çdo ditë kujdeset Fikret Mustafa.

Ai është punëtor i shoqatës “Pogragja” nga Zvicra.

Mustafa është zgjedhur të mirëmbajë fshatin ku banon.

E për punën që bën ai paguhet nga bashkë atdhetarët që mbledhin të holla pikërisht për këtë qëllim.

E gjithë kjo iniciativë e gurbetqarëve të Pogragjës erdhi fillimisht si nevojë për kujdesjen për varrezat e fshatit.

Mirëpo Në vitin 2012 u themelua shoqata e kështu filluan edhe investimet e tjera.

Me punën e palodhshme që bëhet nga punëtorët dhe vetë anëtarët e shoqatës, Islami thotë që ka ndikuar edhe në vetëdijesimin e banorëve për ruajtjen e mjedisit.

Kështu, fshati i Pogragjë në Gjilan ka rritur të mbajë lumin e pastër dhe të mbetet pa mbeturina, falë ndihmës së bashkë atdhetarëve që e mundësojnë punën në këtë drejtim.