Presidenti i Çekisë i kërkon falje Serbisë për bombardimet e NATO-s në vitin 1999

Presidenti i Republikës Çeke, Milos Zeman ka kërkuar falje për fushatën e bombardimit mbi Serbinë nga ana e forcave të NATO-s në vitin 1999, akti i cili i solli fund luftës në Jugosllavi dhe i hapi rrugën e pavarësisë së Kosovës.


Presidenti çek e ka bërë këtë koment gjatë takimit të tij në Pragë me homologun e tij serb, Alexander Vuçiç.

“Akti (bombardimet) tregoi mungeso kurajoje. Ju lutem për falje me qëllim që të zgjidh traumat e mia afatgjata, sepse të kërkosh falje është çliruese.”- ka thënë 76-vjeçari Zeman, shkruan REL.

Presidenti Vuçiç në përgjigje të faljes ka thënë se populli serb do i jetë përjetë mirënjohës Zeman pasi ai tha “atë gjë që nuk është thënë kurrë më parë.”

Zeman ka qenë kryeministri i Çekisë përgjatë periudhës së luftës në ish-Jugosllavi mes viteve 1998-2002 dhe përgjatë kësaj kohe është njohur për afërsinë e tij me Rusinë.