Prokurori i Speciales tregon disa arsye përse u arrestua Nasim Haradinaj

Kreu i OVL të UÇK-së, Nasim Haradinaj, është paraqitur sot para Gjyqtarit të Procedurës paraprake në Hagë.


Prokurori i Speciales ka thënë se Haradinaj u arrestua pasi vuri dokumente konfidenciale të Dhomës së Specializuar para mediave, me çrast dha të dhëna për dëshmitarët e mundshëm duke i ekspozuarata.

“Është përgjegjës penalisht për këto vepra: frikësim, hakmarrje dhe shkelje e fshehtësisë së procedurës”, ka bërë të ditur gjatë seancës gjyqtari i procedurës paraprake, Nicolas Guillou.

Prokurori tha se arretimi i Haradinajt ishte i domosdoshëm pasi ekziston rreziku i arratisjes, dhe motivi për të penguar hetimet ose për përsëritje të veprës penale.

/Reporteri.net/.