Pulmologu i QKUK-së ia shpëton jetën pacientit duke improvizuar me sistemin e infuzionit

Pulmologu Shpetim Thaqi ka njoftuar për një rast interesant dhe të vështirë me një pacient të cilit i ishte bllokuar trakeja.


Pacienti kishte pësuar asfiksion për shkak të bllokimit nga sekreti bronkial, por mjeku kishte arritur ta lironte. Por këtë intervenim e kishte bërë duke improvizuar me sistemin e infuzionit dhe aspiratorin për punksione pleurale,.

“Gjate kujdestarise 24 h . Ora 23:00. Pacienti shpëtohet nga asfiksioni dhe vdekja e sigurt per shkak mbylljes se trakese nga sekreti bronkial. Improvizimi ne sekondat e fundit duke shfrytezuar sistemin e infuzionit dhe aspiratorin per punksione pleurale bene te mundur largimin e nje sekreti ngjites qe kishte mbyll traken. Pecienti eshte shume mire dhe transferohet ne KL e ORL-se. Falenderim per infermieret dhe gjithe stafin e Kl Pulmologjise qe mbreme si ekip bene nje pune te mrekullueshme”, thuhet në njofitmin e Thaqit në Facebook.