Drejtori i IKPSH-së tregon nëse do të shfaqet faza e dytë me coronavirus në Kosovë

Drejtori i IKSHPK-së, Naser Ramadani pas lehtësimit të masave të marra sot nga qeveria ka folur edhe për gjendjen momentale me pandeminë coronavirusin.


Ai tha se kufizimet kanë pasur efektin e duhur dhe kanë shpëtuar jetë, shkruan Reporteri.net.

“Kjo ka bërë të mundur që t’i tejkalojmë këto vështirësi, por jemi në përfundim të lakores, në rënie që e ka një bisht epidemik që akoma do të zgjas disa javë, apo disa muaj. Në bazë të masave që i kemi ndërmarr kjo fazë mund të mos shfaqet apo të shfaqet me intensitet të ulët. Ne jemi të gatshëm që prapë të ruajmë vitalitetin e popullatës, në shfaqjen eventuale të rasteve”, tha ai./Reporteri.net/.