Selimi: Nuk ndreqemi me Serbinë për taksën dhe as nuk prishemi me Amerikën për të

Duke folur për stabilitetin e Qeverisë Kurti, Selimi ka thënë se nuk ka Qeveri të betonuar.


Sipas tij, Qeveria Kurti është më seriozja që ka pasur Kosova, por se e njëjta po përballet me sfida shumë të mëdha.

“Aq shumë probleme ka, sa që e kemi sfidë shumë të madhe që të ecim përpara me objektivat tona politike. Jemi të bërë për t’u përballur me këtë probleme. Në rrethanat çfarë po flasim sot, ka stabilitet dhe po funksionojmë mirë. Edhe ne po themi që nuk do të lejojmë që të prishemi me Amerikën për taksën. Ne me Amerikën nuk do të prishemi për taksën. Ne me Amerikën na bashkojnë edhe kundërshtarët”, ka thënë ai.

Selimi ka thënë se me taksën nuk ndreqen me Serbinë, njëjtë sikur me të nuk prishen me Amerikën.

Ai ka thënë se nuk ka rrethana që mund të bie Qeveria.

“Qeveria Kurti po funksionon shumë më mirë se sa që kanë pritur kundërshtarët”, ka thënë ai.

Selimi ka thënë se opozita nuk po di të luaj rolin e vet.

Ai thotë se në seancën e mbrëmshme përkundër se ata ishin thirrësit e seancës, nuk ditën të tregojnë se çfarë duhet bërë që të ruhen raportet me Amerikën.

“Gjithë ai debat i djeshëm ishte një çfryrje, përveç që kishin dallime partitë nga njëra-tjetra, ata kishin dallime edhe brenda partisë.

I pari i GP të VV-së, Rexhep Selimi, ka thënë se Thaçi është problem dhe nuk duhet të neglizhohet.

Ai ka thënë se është shumë e rrezikshme neglizhenca ndaj tij.

Selimi në Rubikon ka shtuar se procedurat për shkarkimin e Thaçit mund t’i fillojnë tash duke dërguar 30 nënshkrime.

Sipas tij në parlamentin e Kosovës shumica e deputetëve janë të pakënaqur me presidentin.

“Kurti ka publikuar në përputhje me detyrat e veta këtë marrëveshje me NATO-n. Ajo e ka karakterin dhe nivelin juridik të marrëveshjeve ndërkombëtare dhe ato sillen në parlamentin e Kosovës. Kurrë këtë marrëveshje nuk e ka parë asnjë deputetë i Parlamentit të Kosovës. Nëse është një marrëveshje e mirë atëherë pse ka qenë e fshehtë. Ajo çka kemi vënë në fokus ka qenë se si është emëruar një pjesë e territorit të Kosovës si ‘Kosova veriore’. Aty nuk pash adresim, nuk e kërkoi NATO nga ne, por kryeministri i atëhershëm atyre”, ka thënë ai, duke shtuar se nuk do të heqin dorë nga dërgimi në Gjykatë Kushtetuese dhe se po presin nënshkrime të tjera pasi nuk duan që vetëm Vetëvendosje e vetme ta dërgojë.

Ai ka thënë se këtu nuk po i ndërhyjnë NATO-s sepse nuk është kërkesë e tyre.

Selimi thotë se kjo nuk ka pse të ndërlidhet me çështjen e NATO-s në Kosovë.