Sfilatë dasmorësh me vetura në tunelin e Kalimashit

Stina e verës padyshim mund të quhet edhe si “stina e dasmave”. Ahengjet familjare në trevat kudo që ka shqiptarë zakonisht bëhen në këtë stinë për arsye të shumta.


Dasmat bëhen nga më të ndryshmet, mirëpo tradita është ajo që i shoqëron gjithmonë. E një traditë në dasmat shqiptare është marrja e nuses nga krushqit, rrugëtim ky që shoqërohet me shumë muzikë nga dasmorët që ndodhen brenda veturave, shkruan Reporteri.net.

Një gjë e tillë ka ndodhur sot edhe në Tunelin e Kalimashit, ku dasmorët nën dritat e tunelit dhe tingujt e muzikës së lartë kanë bërë “sfilatë” me vetura. /Reporteri.net

Shikoni pamjet: