“Subvencioni 2021”: Nëntë zyrtarë dërgohen në paraburgim, dy në arrest shtëpiak

Gjykata Themelore në Prishtinë ka caktuar masën e paraburgimit prej një muaji ndaj nëntë zyrtarëve të shtetit nën dyshimin për keqpërdorim të pozitës zyrtare lidhur me subvencionet në bujqësi.


Ndaj dy të tjerëve është caktuar masa e arrestit shtëpiak.

Paraburgimi është caktuar ndaj të pandehurve S.SH., L.S., S.S., H.M., B.N. K.Z., A.U., D.A., P.K..

Ndaj SH.K. dhe K.B-S. është caktuar masa e arrestit shtëpiak.

Siç ka njoftuar Gjykata, gjyqtari i procedurës paraprake ka vlerësuar se ekziston rreziku që po të gjendeshin në liri, të pandehurit të iknin apo të asgjësonin provat e veprës penale.

Këta të pandehur dyshohen se kishin pranuar dhe kishin marrë ryshfet nga fermerë për t’i futur në listat e përfituesve të subvencioneve, duke keqpërdorur detyrën zyrtare.