Takimi Thaçi-Walker, nuk ishte siç u paraqit dje në media

U tha se Walker nuk i dha dorën Thaçit, por video e plotë tregon se ai përveç dorës, presidentit kosovar i kishte dhënë edhe një përqafim të ngrohtë


Dje përmes një videoje të manipuluar, u raportua se ambasadori William Walker kishte refuzuar t’ia japë dorën presidentit Hashim Thaçi në një restorant në Shtime, pas homazheve me rastin e 21-vjetorit të masakrës së Reçakut.

Kjo video e shkëputur nga konteksti dhe e prerë qëllimshëm për t’u dukur sikur nuk ia ka zgjatur dorën ishte publikuar për herë të parë në rrjete sociale nga aktivisti i Lëvizjes Vetëvendosje në Komunën e Shtimes, Arsim Rama.

Por, në videon e plotë shihen se pas përqafimit të ngrohtë të presidentit Thaçi me ambasadorin Walker, dytë i lëvizin duart dhe kjo pjesë ishte shkëputur në mënyrë selektive dhe tendencioze.

Ambasadori Walker i kishte treguar botës për masakrën e kryer nga forcat serbe në Reçak, ku ishin ekzekutuar 45 civilë shqiptarë.