Vetëvendosje në këmbë respekton himnin e Kosovës, Presidentja me dorë në zemër

Vjosa Osmani është zgjedhur Presidente e Republikës së Kosovës.


Me 71 vota pro, asnjë kundër dhe 11 të pavlefshme, Vjosa Osmani-Sadriu është zgjedhur presidente e Republikës së Kosovës, pas raundit të tretë.

Personi më i votuar në vend, me mbi 300 mijë vota, ka marrë shumicën e votave në Parlament.

Pas përfundimit të procesit të numërimit të votave, është intonuar himni i Republikës së Kosovës.

Presidentja e re ka vendosur dorën e saj në gjoks për të respektuar himnin, ndërkohë edhe deputetët dhe zyrtarët e VV-së janë parë në këmbë duke respektuar himnin.

Kujtojmë se në të kaluarën, himni i shtetit dhe simbolet e saj nuk janë respektuar nga anëtarët e VV-së.